ИНСТИТУТ ЗА МАЈКУ И ДЕТЕ “ДР ВУКАН ЧУПИЋ“, Радоја Дакића 6-8

У овој болници настава је организована по редовном плану и програму и утврђеном распореду часова у три одељења млађих и три одељења старијих разреда. Настава се одвија на следећим  болничким одељењима:

  • онкологија и хематологија
  • нефрологија,кардиологија и ендокринологија
  • ортопедија и
  • у Родитељској кући.

institut-za-majku-i-dete-1

Наши ученици у овој болници долазе из свих крајева Србије и потичу из различитих социјалних средина.
У болници се, у зависности од патологије и тежине болести,  задржавају од два дана  до више месеци, па чак и година.Настава се у болници организује у  комбинованим одељењима,а изводи се у болничким собама.Са децом се нјачешће ради индивидуално,јер су везана за болничку постељу.

2010 године у оквиру Института је отворена Родитељска кућа,у којој бораве деца из унутрашњости,која су на дугом хематолошком лечењу. Захваљујући гостопримству Удружења родитеља Звончица организована је настава  у пријатном амбијенту Родитељске куће. Ови часови се одржавају на обострано задовољство, ученика и наставника, у пријатној атмосфери. Већина  ових ученика су нађи ђаци и по неколико година, и тај континуитет  је велика подршка  њима и њиховим породицама током тешког животног периода .
Боравак у нашој школи им омогућава да се, по оздрављењу, безболно врате у своје школе и наставе школовање са својом генерацијом.

У болници организујемо и полагање завршног испита за ученике осмог разреда када је то потребно.

Остварујемо  одличну сарадњу са родитељима,  болничким особљем, васпитачима, и удружењима  Звончица и НУРДОР.

institut-za-majku-i-dete-2