Предавања

У оквиру стручног усавршавања у школи, у среду, 17. 1. 2023. године, са почетком у 11 часова биће одржана два предавања.

Наставник Вук Жикић одржаће предавање ,,Граничне ситуације у учионици“.

Наставница Слађана Стаменовић представиће презентацију о озонском омотачу.

Видимо се!

Календар за 2024. годину

Драги наши ђаци,

Ево једног домаћег задатка за зимски распуст.

Направите Снешка и сликајте се са њим, обавезно. Снешко Белић може бити од различитих материјала. Фотографије пошаљите вашим одељењским старешинама на школски наградни конкурс и учествујте у изради јединственог календара за 2024. годину. Чекамо вас и радујемо се вашим  фотографијама! Рок је четвртак 18. 1. 2024. Сви учесници добијају календар.

,,Светски дан Снешка Белића обележава се 18. јануара, почевши од 2011. године. Овим датумом заправо се покушава представити сам облик Снешка – „8“ симболизује његово тело, а „1“ његов штап или метлу. Како ниједан месец нема 81 дан, најбоље решење било је да се овај дан слави 18. дана у месецу. Штавише, јануар је обично довољно хладан за прављење Снешка и  савршена је шанса за прославу у његову част.“

Правимо Снешка Белића!

Драги наши ђаци,

Ту је! Почео је да пада снег. Хајде да се играмо! Ево једног домаћег задатка за зимски распуст.

Направите Снешка и сликајте се са њим, обавезно. Фотографије пошаљите вашим одељењским старешинама на школски наградни конкурс и учествујте у изради јединственог календара за 2023. годину. Чекамо вас и радујемо се вашим  фотографијама! Рок је 18. 1. 2023. Сви учесници добијају календар.

П.С. Још нешто, ако код вас нема снега, Снешко Белић може бити од различитих материјала.

,,Светски дан Снешка Белића обележава се 18. јануара, почевши од 2011. године. Овим датумом заправо се покушава представити сам облик Снешка – „8“ симболизује његово тело, а „1“ његов штап или метлу. Како ниједан месец нема 81 дан, најбоље решење било је да се овај дан слави 18. дана у месецу. Штавише, јануар је обично довољно хладан за прављење Снешка и  савршена је шанса за прославу у његову част.“

 

Тематска недеља

Светски дан чистих руку обележава се 15. октобра. У школи се организује тематска недеља која је замишљена као низ активности у оквиру наставе и вананставних активности и трајаће 17. октобра до 21. октобра.

Правимо Снешка Белића!

,,Светски дан Снешка Белића обележава се 18. јануара, почевши од 2011. године. Овим датумом заправо се покушава представити сам облик Снешка – „8“ симболизује његово тело, а „1“ његов штап или метлу. Како ниједан месец нема 81 дан, најбоље решење било је да се овај дан слави 18. дана у месецу. Штавише, јануар је обично довољно хладан за прављење Снешка и стога је савршена шанса за прославу у његову част.

Снешко Белић је антропоморфна снежна скулптура која треба да представља човека. Обично их праве деца радујући се доласку зиме и снегу у оним крајевима Земљине кугле где пада снег. У неким случајевима, учесници зимских фестивала праве велики број ових скулптура. Снешко је кратког века, те је добар пример пролазности у поезији и прози, као и пример уметничке инсталације.“
Драги наши ђаци,
Хајде да се играмо! Ево једног домаћег задатка за зимски распуст.
Пошто је пао снег, направите Снешка и сликајте се са њим, обавезно. Фотографије пошаљите вашим разредним старешинама на школски наградни конкурс и учествујте у изради јединственог календара за 2022. годину. Чекамо вас и радујемо се вашим  фотографијама!

Промоција дуалног образовања

Будући да се ближимо упису ученика у први разред средњих школа и да је ово период када ученици доносе одлуке који ће профил уписати, на овој страници доступне су информације о дуалним образовним профилима. 

Прослава Дана школе

Дан школе ове године обележиће се путем Зум апликације. Приредба ће се одржати у понедељак, 24. маја 2021. године у 11 часова. Видимо се!

Химна ОШ „Др Драган Херцог”

Нека свако за нас чује,
Нека уши од нас брује,
Нек се пева, нек се ори,
Свако од нас школу воли.

Ми мењамо тугу за срећу,
Мењамо сузе за смех,
Дајемо хоћу за нећу,
Нудимо правду за грех.

Где се игра, учи, воли,
И нико није строг, и нико није строг,
Где се лечи када боли,
И нико није строг, и нико није строг,
Једино у школи
доктор Драган Херцог,
Једино у школи
доктор Драган Херцог.

Моја школа свуда стиже,
Хода, трчи, лети, жели,
Да ти знање буде ближе,
Од мене се до тебе сели.

Ми мењамо тугу за срећу,
Мењамо сузе за смех,
Дајемо хоћу за нећу,
Нудимо правду за грех.

Национална платформа „Чувам те“

Обавештавамо вас да је наше Министарство просвете, науке и технолошког развоја послало обавештење да је основана Национална платформа „Чувам те“, која представља прву националну платформу за превенцију и заштиту од насиља у школама у Србији.

     Национална платформа има за циљ координицију и јачање интерсекторске сарадње свих надлежних институција у борби против насиља. Поред вршњачког насиља које је у фокусу ове платформе, она представља и алат који ће помоћи у борби против насиља у установама образовања и васпитања широм Србије.

Под покровитељством Владе Републике Србије и Кабинета премијерке, Национална платформа „Чувам те“ омогућиће синергију деловања ресора Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства унутрашњих послова, Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Министарства за бригу о породици и демографију, Министарство здравља, синдикалних организација које представљају просветне раднике и организација цивилног друштва. Национална платформа има за циљ координицију и јачање интерсекторске сарадње свих надлежних институција у борби против насиља. Поред вршњачког насиља које је у фокусу ове платформе, она представља и алат који ће нам помоћи у борби против насиља према свим запосленима у установама образовања и васпитања широм Србије.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја је континуирано учествовало у процесу израде платформе и креирању садржаја платформе – информативног материјала, обука за ученике, родитеље, запослене у установама образовања и васпитања. На Националној платформи „Чувам те“ налазе се и сегменти које се односе на информисање и едукацију. У оквиру сегмента информисања могу се пронаћи информације о облицима насиља, препознавању и поступању у случајевима насиља, злостављања и занемаривања у складу са званичним процедурама надлежних ресора. На платформи ће се континуирано објављивати едукативни материјали из области превенције и заштите од насиља, које ће припремати сарадници надлежних министарстава. Едукативни садржаји су намењени свим родитељима, наставницима и ученицима, док ће ученици средњих школа самостално похађати обуке, ученици основношколског узраста ће обуке похађати самостално, али уз претходну сагласност родитеља или старатеља, у складу са Законом о заштити података о личности.

Трећи део платформе који се односи на пријављивање насиља је у процесу израде, накнадно ћемо вас информисати о његовом објављивању и пуштању у рад.

У складу са претходно наведеном, неопходно је да Националну платформу „Чувам те“ и садржаје који чине њен део (информисање и едукацију) користите као један од ресурса/алата приликом израде годишњих програма заштите од насиља, злостављања и занемаривања и програма спречавања дискриминације.

Правилником о протоколу поступања у установи у одговору на насиље, злостављање и занемаривање прописане су мере и активности којима се у установи ствара сигурно и подстицајно окружење, негује атмосфера сарадње, уважавања и конструктивне комуникације. Све установе образовања и васпитања су у обавези да систематски и континуирано планирају активности превенције насиља и дискриминације у оквиру програма заштите од насиља, злостављања и занемаривања и програма спречавања дискриминације. С тим у вези, неопходно је да своје запослене у установама образовања и васпитања, родитеље и ученике информишете о раду и улози Националне платформе „Чувам те“ и позовете своје запослене, родитеље и ученике да се информишу и похађају обуке које су постављене на платформу,  а да школе користе постављене едукативне материјале у раду са ученицима и родитељима.

Заједничким деловањем, посвећено и континуирано можемо радити на стварању безбедног и подстицајног окружења за раст и развој сваког појединца школске заједнице.

 

Националној платформи „Чувам те“ можете приступити на домену: cuvamte.gov.rs.

ИНФОРМАЦИЈА ЗА РОДИТЕЉЕ У ВЕЗИ СА ЕЗАКАЗИВАЊЕМ ТЕРМИНА ЗА УПИС ТЕСТИРАЊЕ ДЕТЕТА У ОСНОВНУ ШКОЛУ

И ове године родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.

Потребно је да:

 • Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs;
 • Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ);
 • Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада.

Приликом уписа није потребно да прилажете документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:

 • Извод из матичне књиге рођених;
 • Уверење о пребивалишту;
 • Уверење о похађању припремног предшколског програма;
 • Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење*.

* Изузетак је само лекарско уверење уколико сте преглед обавили код приватног лекара.

Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

Напомена 2: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на 011/73-505-57. Телефонска подршка доступна је од 22. марта 2021. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.

Додатна подршка школама у превенцији ширења епидемије

У сарадњи Министарства здравља, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут”, Светске здравствене организације и Уницефа, припремљен је филм намењен ученицима основних и средњих школа са кључним препорукама за безбедан боравак у школи. Филм се може преузети на линку: https://we.tl/t-P7WJ8BGFHj

ПРЕПОРУКЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ COVID-19 У ШКОЛСКОЈ СРЕДИНИ: http://www.batut.org.rs/download/aktuelno/Skole.pdf  

Седница Наставничког већа и Педагошки колегијум

Педагошки колегијум

20. 8. 2020. у  9:00

Наставничко веће млађих разреда:

20. 8. 2020. у 10:30

Наставничко веће старијих разреда:

20. 8. 2020. у 12:00

 

ОДЛУКА

На основу Одлуке о проглашењу ванредног стања (Сл.гл. РС број 29/2020),  Уредбе о  мерама за време ванредног стања ( Сл. гл. РС бр. 31/20, 36/20, 38/20, 39/20 и 43/20), Наредби о ограничењу забране кретања лица на територији Републике Србије (Сл.гл. РС број 34/20, 39/20 и 40/20 и Уредбе о организовању рада послодаваца за време ванредног стања (Сл.гл РС број 31/2020), Школски одбор  ОШ „Др Драган Херцог“ на својој 02/149 седници од 13.04.2020. године, доноси

О Д Л У К А

       Почев од 13.04.2020. године, Школски одбор, Наставничко веће, Савет родитеља, Педагошки колегијум као и стручна тела и тимови организоваће рад путем средстава електронске комуникације у циљу избегавања окупљања веће групе запослених на малом простору.

Ова одлука производиће дејство до окончања ванредног стања.

Одлука ступа на снагу даном доношења.

 

Председник Школског одбора

Узелац Биљана

Подршка родитељима при исказивању интересовања за упис у основну школу

Мр Зоран Алексић, директор ОШ „Др Драган Херцог“, овлашћује следећа лица за давање информације родитељима у вези са уписом у први разред ОШ „Др Драган Херцог“:

 • Андрејић Драгишу, секретара школе

Контакт телефон: 062/885-99-82

Meјл адреса: dandrejic1960@gmail.com

 • Марковић Максимовић Драгану, педагога школе

Контакт телефон: 062/885-99-92

Мејл адреса: pedagogdragana@gmail.com

 • Зејнула Шару, административно-књиговодственог радника

Контакт телефон: 062/885-99-93

Мејл адреса: drdraganhercog@gmail.com

 

Београд, 04.03.2020.

 Директор

Мр Алексић Зоран

ОБАВЕШТЕЊЕ О РАДУ АДМИНИСТРАЦИЈЕ

Поштовани родитељи, колеге и колегинице,

Услед укидања јавног превоза, а због бриге о здрављу запослених,  донета је одлука да администрација школе ради непрекидно, али у измењеним околностима. У наредном периоду са административним радницима наше школе можете контактирати путем телефона и електронске поште:

Шара Зејнула: sarazejnula@gmail.com

Љиљана Стаматовић: ljiljanastamatovic77@gmail.com

Драгољуб Цветковић: domarhercog@gmail.com

Биљана Радић: dradmanovic@sbb.rs

Драгиша Андрејић: dandrejic1960@gmail.com

Мр Зоран Алексић, директор школе, биће и у наредном периоду у школи. Можете му се обратити путем телефона, као и путем електронске поште.

Педагогу и психологу слати оперативне планове и остале извештаје путем електронске поште.

Свако добро, чувајте се!

Срдачан поздрав,

Управа ОШ ,,Др Драган Херцог“

Остваривање образовно-васпитног рада у ванредном стању

Драги наши ђаци, родитељи, колегинице и колеге,

Обавештавамо вас да је планирана реализација образовно-васпитног рада учењем на даљину за ученике основних и средњих школа и  почиње 17. 3. 2020.  На насловној страни сајта истакнуто је обавештење о распореду емитовања едукативних садржаја за учење на даљину на трећем каналу Радио-телевизије Србије (РТС Канал 3). Документ са свим обавештењима и прецизним корацима за реализацију наставе можете прочитати у наставку обавештења.

Сва додатна обавештења биће доступна на сајту.

Срдачан поздрав,

Управа ОШ ,,Др Драган Херцог“

 

Наставничко веће

Наставничко веће 25. 2. 2019. у 18.30.

Већа у наредном периоду

Одељењско веће млађих разреда: 28.01.2020. у 12:30

Одељењско веће старијих разреда: 28.01.2020. у 17:30

Педагошки колегијум: 30.01.2020. у 17:30

Наставничко веће: 30.01.2020. у 18:30

Добротворна приредба

Златна јесен

Oбука из области противпожарне заштите и безбедности на раду.

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е ЗА ЗАПОСЛЕНЕ У ОШ „ДР ДРАГАН ХЕРЦОГ“

Обавештавају се сви запослени у ОШ „Др Драган Херцог“, да ће се на дан 29.10.2019. године са почетком у 18.30 часова, у зборници Школе у улици Војводе Миленка 33, одржати обука из области противпожарне заштите и безбедности на раду.

Подсећам Вас да је присуство обавезно.

Обука се, у складу са важећим прописима, одржава на сваке три године.

Обавештавам Вас, да је у складу са Записником о контролном инспекцијском надзору, извршеном над Школом 30.08.2019. године, од стране Министарства унутрашњих послова, Сектор за ванредне ситуације, Управа за ванредне ситуације у Београду дел. број 217.1-528/2019, као једна од прописаних обавеза школе да у законском року, у складу са Програмом основне обуке, изврши основну обуку свих запослених и да о томе обавести наведени Сектор за инспекцијски надзор.

Лице које нема завршену основну обуку из области противпожарне заштите и безбедности на раду, сматра се лицем које не испуњава услове за безбедан рад и противпожарну заштиту.

Захвалан на разумевању

Директор школе

Мр Алексић Зоран

Наставничко веће

Наставничко веће 12.9.2019. у 18:30.

Прва седница Наставничког већа

 

Наставничко веће:

20.8.2019. у 10:00

Већа у наредном периоду

Наставничка већа:

 •  26.6.2019. у 10.00

 • 04.7.2019. у 10.00

 

Већа у наредном периоду

Одељењско веће млађих разреда:

12. 6. 2019. у 12.30

Одељењско веће старијих разреда:

12. 6. 2019. у 17.00 (због грађевинских радова у школи).

Наставничко веће:

20. 6. 2019. у 10.00

ТРИБИНА

Трибина под називом ,,Образовање деце са здравственим проблемима — искуства, изазови, перспективе“     у организацији наше школе биће одржана 22.5.2019. у сали Општине Савски венац, од 18.00.

Панел младих саветника заштитника грађана

Dopis Zastitnika gradjana – za ucenike

JAVNI POZIV FLAJER 2019

JAVNI POZIV tekst 2019-2

Већа у наредном периоду

Одељењско веће млађих разреда:

16. април 2019. у 12.30

Одељењско веће старијих разреда:

16. април 2019. у 17.30

Наставничко веће:

18. април 2019. у 18.30

Наставничко веће

Наставничко веће:

8. 4. 2019. у 12:30

Присуство је обавезно!

ШКОЛСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА

Школска смотра рецитатора одржаће се 13. 3. 2019. године у 10.00 часова на пункту Рехабилитација.

Наставничко веће

Наставничко веће:

26.02.2019. у 18.30

КАЛЕНДАР ТАКМИЧЕЊА И СМОТРИ УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА ЗА ШКОЛСКУ 2018/2019. ГОДИНУ

КАЛЕНДАР ТАКМИЧЕЊА И СМОТРИ УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА ЗА ШКОЛСКУ 2018/2019. ГОДИНУ

ПРОСЛАВА ДАНА СВЕТОГ САВЕ

У петак, 25. 01. 2019. године у 10.00 часова,  на Рехабилитацији ће се одржати централна прослава Савиндана. На прослави ће бити ученици са Рехабилитације, Церебрале и из кућне наставе. На осталим пунктовима прослава ће се организовати по утврђеном плану. У недељу, 27.01.2019. године у 09.00 часова, ученици, наставници и директор школе присуствоваће служби  у Вазнесењској цркви. Свим ђацима и запосленима желимо срећну школску славу!

Већа у наредном периоду

Наставничко веће: 21. јануар 2019.  у 18.30 часова

Одељењско веће за млађе разреде: 29. јануар 2019. у 12.30 часова

Одељењско веће за старије разреде: 30. јануар 2019. у 17.00 часова

Наставничко веће: 1. фебруар 2019. у 10.00 часова

Угледни час „Српска народна традиција — песме уочи Божића”

Позивамо све наставнике и ученике да присуствују угледном часу „Српска народна традиција — песме уочи Божића”. У уторак, 18. 12. 2018. године у 10:30, биће одржан угледни час у учионици за учење на даљину,  у корелацији предмета музичка култура и српски језик.  Наши ђаци ће имати специјалну гошћу. Путем видео позива на часу ће учествовати етномузиколог др Јелена Јовановић,  од ове године дописни члан САНУ, оснивач и члан женске певачке групе „Моба”. Она ће ђацима приближити изворне народне песме и старе обичаје везане за смену годишњих доба.

Чекамо вас!

Ученици одељења на даљину и наставнице Сунчица и Ивана.

ХУМАНИТАРНА ПРИРЕДБА У КРИПТИ ХРАМА СВЕТОГ САВЕ

Хуманитарна приредба биће одржана у Крипти Храма Светог Саве, дана 29.11.2018. године, са почетком у 18.00. Прикупљена средства намењена су организовању матурске екскурзије за ђаке ОШ ,,Др Драган Херцог“.

Већа у наредном периоду

Одељењско веће за млађе разреде:

13. 11. 2018. у 12.30

Одељењско веће за старије разреде:

13. 11. 2018. у 18.00

Наставничко веће:

14. 11. 2018. у 18.00

Светски дан науке

У периоду од 5. до 8. новембра биће обележен Светски дан науке и технике на Институрт за мајку и дете и у Тиршовој. Заједничка тема за све предмете биће ,,Мерење“. У реализацију догађаја биће укључени сви предметни наставници и учитељи са својим ђацима.

Навршава се педесет година од погибије доктора Драгана Херцога

У недељу, 30. септембра,  навршава се педесет година од погибије доктора Драгана Херцога, лекара и хуманисте по којем наша школа носи име. Тим поводом на Новом гробљу биће одржан помен Драгану Херцогу, којем ће присуствовати и представници школе. Подсетимо, Драган Херцог је погинуо септембра 1968. године у Бијафри, где је као млади лекар учествовао у мисији међународног Црвеног крста.  Наша школа  је основана годину дана касније и од 1971. године носи његово име.

Седнице Наставничког већа

 1. 28.8.2018. у 10.00

 2. 30.8.2018. у 10.00

ИЗЛЕТ У ШАЈКАШ

ОКУПЉАЊЕ ПУТНИКА ЗА ИЗЛЕТ У ШАЈКАШ ЈЕ КОД ХРАМА СВЕТОГ САВЕ У 9.00 ЧАСОВА. ВИДИМО СЕ!

 

Дан школе

Дан школе биће прослављен 24.5.2018. године. На Рехабилитацији прослава почиње у 10.00 часова. Предвиђено је дружење ученика, спортске активности и изложба ликовних радова. Предвиђен је и плес, а сви учесници треба да понесу кишобране. На осталим пунктовима биће одржане приредбе, рецитали и остале креативне активности.

 

Већа у наредном периоду

Одељењско веће за старије разреде:

12.04.2018. у 18.00

Наставничко веће:

24.04.2018. у 18.30

Виртуелна посета Народном музеју у Нишу

Ове школске године организујемо виртуелну посету Народном музеју у Нишу. Тема посете је: ,,Средњовековно оружје у Србији“, а предавач је Јелена Богдановић, кустос музеја. Чланови литерарне секције у претходној школској години већ су се упознали са оваквом врстом ,,путовања“. Циљ је да ђаци прошире своја знања, друже се и забаве, а потом о догађају напишу вест, извештај, чланак, репортажу, утисак, креирају тематски пано итд.

Заинтересовани ученици и наставници могу се прикључити овом догађају.

Датум: 5.3.2018.

Време: 13.00 часова

Чекамо вас да заједно путујемо, учимо и дружимо се.

Чланови литерарне секције и наставница Ивана

 

Школско такмичење рецитатора

Школско такмичење рецитатора ће се одржати на Рехабилитацији 14.03. у 10:30

Пријаве ученика за школско такмичење рецитатора послати на мејл: bbibulovic@gmail.com

 

Наставничко веће

Наставничко веће:

22.2.2018. у 18.30

Већа у наредном периоду

Одељењско веће за млађе разреде:

25.1.2018. у 18.00

Одељењско веће за старије разреде:

29.1.2018. у 18.00

Наставничко веће:

30.1.2018. у 18.30

 

ПРОСЛАВА ШКОЛСКЕ СЛАВЕ

Поштоване колеге,

Овим путем вас обавештавамо да ће наша школска слава – дан Светог Саве, ове године бити обележена на следећи начин:

 • Период од понедељка, 22. јануара, до петка, 26. jануара, (ова радна недеља) биће обележен тематски као Дани националне културе и духовности. Сугерише се наставницима да са својим ученицима, на пунктовима и у кућној настави, на начин који сами одреде (кроз изложбе, предавања, израду паноа, угледне часове, квизове, краће приредбе и сл.), ове дане посвете обележавању лика и дела Растка Немањића, али и српске традиције, етноса и културе уопште. Уколико се за то стекну услови неке од тих активности могу се реализовати и кроз корелацију више пунктова, с тим да треба водити рачуна да се због актуелне епидемиолошке ситуације избегава окупљање већег броја деце у затвореном простору. У случају организовања неке од поменутих активности, потребно је обавестити директора школе о месту и времену одржавање исте. За суботу, 27. јануар, нису предвиђене активности са ученицима будући да ће због викенда већина наших ђака бити на кућном отпусту.
 • У суботу, 27. јануара, са почетком у 11 часова, у просторијама школе биће обављен верски обред – резање славског колача, док ће у наставку, за све чланове колектива који то желе, бити организовано традиционално окупљање и дружење (коктел). Због карактера самог празника, актуелне економске ситуације, али и чињенице да овакве активности школа не може финансирати из буџетских средстава, Комисија за прославу Светог Саве предложила је да послужење за ову прилику (храна и пиће) буду обезбеђени тако што ће свако од чланова колектива који дође, у складу са својим могућностима донети нешто од послужења (сок, кафу, колаче, питу, кифлице…). На тај начин сами ћемо „донирати“ своју славу и обезбедити да она протекне на пригодан начин. Како је већина колега која је одговорила на наш допис (упућен руководиоцима актива) подржала овај предлог, овим путем вас обавештавамо да је он и озваничен. Стога молимо све колеге које ће у суботу донети неко послужење, да то учине најкасније до 10.30 часова, односно најмање пола сата пре почетка верског обреда (по могућности и раније), како би на време све било припремљено и постављено за прославу. У нади да ћемо нашу школску славу достојанствено обележити стојимо вам на располагању за сва даља обавештења и договоре.

 

Комисија за прославу дана Светог Саве:

Милица Ракић

Јован Гајић

Огњен Ешпек

Новогодишња честитка

Свим ученицима, родитељима, запосленима и пријатељима школе желимо срећне новогодишње и божићне празнике!

 

 

 

 

 

СЕДНИЦЕ У НАРЕДНОМ ПЕРИОДУ

НАСТАВНИЧКО ВЕЋЕ

26.12.2017. у 18.30

ПЕДАГОШКИ КОЛЕГИЈУМ

26.12.2017. у 17.30

Донаторско вече „Зашто путници певају”

Наставничко веће

Наставничко веће 

29.11.2017. у 18.30 

ЈЕСЕЊИ РАСПУСТ

Јесењи распуст почиње у четвртак 9. новембра 2017. године.

Одељењска већа!

Одељењско веће старијих разреда

2.11.2017. у 18.00

Одељењско веће млађих разреда

6.11.2017. у 12.30

Елементаријум

Угледни час из физике ,,Елементаријум“

Место: Неурологија и психијатрија

Време: 1.11.2017. у 15.30

Предавач: Гордана Адамов

ЗЛАТНА ЈЕСЕН!

У  ,,Коцкици“, 25. октобра у 13 сати још једна ,,Златна јесен“. Дођите да видите како на делу изгледа тимски рад лекара, медицинских сестара, физиотерапеута, наставника, васпитача и родитеља деце која се налазе на дечјем одељењу Клинике за рехабилитацију ,,Др Мирослав Зотовић“.

Наставничко веће

21. 8. 2017. у 10.00

НАЈАВА ВЕЋА

ОДЕЉЕЊСКО ВЕЋЕ (старији разреди):

9. јун 2017. у 13.00

ОДЕЉЕЊСКО ВЕЋЕ (млађи разреди):

12. јун 2017. у 13.00

НАСТАВНИЧКО ВЕЋЕ

13. јун 2017. у 13.00

ПРОСЛАВА ДАНА ШКОЛЕ

Дана 24. маја 2017. године на спортским теренима Клинике за рехабилитацију биће прослављен Дан школе. Прослава почиње у 10.00 часова.

Матурска екскурзија

 Тродневна екскурзија ученика осмог разреда биће реализована од 18.04.2017. до 20.04. 2017. год.

 

ЗАКАЗАНА ВЕЋА ПОВОДОМ ТРОМЕСЕЧЈА

 • ОДЕЉЕЊСКО ВЕЋЕ ЗА МЛАЂЕ РАЗРЕДЕ:

30. 3. 2017. у 13.00

 • ОДЕЉЕЊСКО ВЕЋЕ ЗА СТАРИЈЕ РАЗРЕДЕ:

30. 3. 2017. у 18.00

 • НАСТАВНИЧКО ВЕЋЕ:    

4. 4. 2017. У 18.30

Наставничко веће

Наставничко веће:

23.02.2017. у 18.30

Обавештење о преузимању потврда

Потврде о плаћеним порезима и доприносима за 2016. годину запослени могу преузети у рачуноводству школе.

Приручник „Програми подршке деци и ученицима са сметњама у развоју“

Овом приликом вас обавештавамо да се у нашој библиотеци од данас налази један примерак приручника „Програми подршке деци и ученицима са сметњама у развоју“ за који верујемо да ће бити од велике користи нашој школи. Промоцији приручника присуствовале су Љиљана Миловић и Ивана Ковачевић. Промоција је одржана  17.1.2017. у Библиотеци града Београда.

Већа у наредном периоду

 • Одељењско веће за млађе разреде:

          23.01.2017. у 13.00

 • Одељењско веће за старије разреде:

          23.01.2017. у 18.00

 • Наставничко веће:

          24.01.2017. у 18.30

Знамените жене српске

Предавање: ,,Знамените жене српске“

Време: 29. новембар у 18:00 часова

Место: школа

Предавачи: Силвана Цветић, Наташа Војиновић и Драгана Блануша

znamenite21

 

Угледни час

Угледни час ,,Физика у свакодневном животу“

Наставник: Гордана Адамов

Датум: 8.11.2016.

Време: 15:00

Место: Неурологија и психијатрија

fizika

Седница

У уторак  8.11.2016. год. у школи  биће  oдржанo Наставничко веће  са почетком u 18 : 30 h.

Najava predavanja

U četvrtak 20.10.2016. god. u školi biće održana tri predavanja sa početkom u 18h

1. ,,Primena jednostavnih ogleda iz fizike za učenike sa smetnjama u razvoju „, predavači Silvija Dubljević i Jelena Ranitović
2. ,,Mape uma-tehnika učenja „, predavači Maja Bajagić i Tatjana Grumić
3.  Promocija centra ,, Mali Dunav „, predavač Tatjana Grumić

ЗЛАТНА ЈЕСЕН

Ове године ,,Златна јесен“ ће се одржати 25. октобра 2016. године у 13:00. Том приликом биће изведена представа ,,Некад и сад“. Представу изводе ученици ОШ ,,Др Драган Херцог“ у сарадњи са дечјем одељењем Клинике за рехабилитацију ,,Др Мирослав Зотовић“.
Глумци: Анђела, Бојана, Кристина, Борис, Аца, Лазар, Немања и Стефан.
Сарадници на сценарију: Милица Војиновић и Душан Ашић.
Чекамо вас да заједно дочекамо још једну јесен, златну и румену!

zlatnajesen2016_01

Седнице у наредном периоду

У наредном периоду биће одржана три Наставничка већа:

 • 29. 8. 2016. у 10:00 

 • 31.8. 2016. у 10:00

 • 15.9.2016. у 18:30

НАЈАВА ВЕЋА

У наредном периоду биће одржана два Наставничка већа:

 • 30. 6. 2016. у 12:00 

 • 7.7. 2016. у 10:00

НАЈАВА ВЕЋА

 1. Одељењско веће у понедељак, дана 20.6.2016. године
 • млађи разреди у 9:00 часова
 • старији разреди у 11:00 часова
 1. Наставничко веће у уторак, дана 21.6. 2016. године, у 12:00 часова
 2. Свечана додела сведочанстава за ученике осмог разреда у уторак, дана 21.6.2016. године у 17:00 часова

УПУТСТВО ЗА УЧЕНИКЕ И УПУТСТВО ЗА РОДИТЕЉЕ (СТАРАТЕЉЕ)

УПУТСТВО ЗА УЧЕНИКЕ

 • Завршни испит полажу сви ученици осмог разреда, као и одрасли који стичу основно образовање у складу са законом који се уређује образовање одраслих.
 • Завршни испит се полаже три дана – првог дана се полаже српски, односно матерњи језик, другог математикa, а трећег комбиновани тест.
 • Ученици имају обавезу да пре приступања испиту са одељењским старешином благовремено провере тачност својих личних података и података о успеху током школовања у бази података.
 •  Испит три дана почиње у 9.00 часова и траје 120 минута.
 • Ученици су дужни да у школу дођу у 8.15 часова сва три дана одржавања испита.
 • На испит из српског, односно матерњег језика и на испит на коме се полаже комбиновани тест ученици треба да понесу ђачку књижицу са овереном фотографијом и уписаним идентификационим бројем ученика, графитну оловку, плаву хемијску оловку и гумицу;
 • На испит из математике ученици треба да понесу ђачку књижицу са овереном фотографијом и уписаним идентификационим бројем ученика, графитну оловку, плаву хемијску оловку, гумицу, лењир, тругао и шестар.
 • Ученици се распоређују у просторије у којима се полаже испит према унапред утврђеним списковима ученика који су истакнути на огласној табли или на другом видном месту у школи, тако да редни број ученика на Јединственом списку ученика одговара редном броју клупе у којој ће ученик седети.
 • Ученик решава тест према упутствима датим од стране дежурних наставника и према упутству за израду теста које је штампано на самом тесту.
 • Препоручљиво је да ученици одговоре прво пишу графитном оловком (што није обавезно), а тек на крају плавом хемијском оловком. Ово је важно јер се одговори написани графитном оловком, као ни преправљани одговори написани хемијском оловком, неће признавати при бодовању.
 • На завршном испиту није дозвољено коришћење мобилних телефона, калкулатора, бележака, папира, нити других материјала који не спадају у прописан прибор за испит. Ученици су дужни да, на за то предвиђено место, одложе своје торбе, искључене мобилне телефоне, калкулаторе и друга техничка помагала, пернице, белешке, папире, храну и сл. осим воде/освежавајућег напитка.
 •  На испиту није дозвољено преписивање, разговор међу ученицима и ометање других ученика. Ученици ће бити удаљени са испита уколико не поштују прописану процедуру на испиту и упутства дата од стране дежурних наставника. Ученик који буде удаљен са теста добиће нула бодова на том тесту.
 • Ученик који је удаљен са теста у следећем року може да полаже тест са кога је удаљен. 1 Ово упутство треба да буде штампано и подељено ученицима до завршетка наставе у осмом разреду.
 • Ученицима није дозвољено да напуштају просторију у којој се полаже испит пре 9.45 часова и у периоду од 10.45 до 11.00 часова.
 • Када ученици заврше израду теста, треба да позову дежурног наставника подизањем руке и да после предаје теста, напусте простор тако да не ремете рад других ученика.
 • После објављивања привремених резултата, ученици имају право увида у свој тест, a заједно са родитељем, односно старатељем, и право приговора школској комисији уколико сматрају да су оштећени.

Приликом провере резултата на појединачним тестовима на завршном испиту ученици треба да имају јасну и прецизну информацију о начину приказивања резултата на тестовима и начину бодовања.

На основу Правилника о изменама Правилника о програму завршног испита у основном образовању и васпитању („Службени гласник РС ─ Просветни гласник”, број 12/14) у коме је утврђен удео појединачних тестова у укупом броју бодова на завршном испиту, који износи 30 бодова, ученик може да оствари из српског, односно матерњег језика, највише 10 бодова, из математике највише 10 бодова и на комбинованом тесту највише 10 бодова.

На сваком појединачном тесту ученик решава 20 задатака.

Бодови које је ученик остварио израчунавају се тако што се резултат постигнут на тесту множи коефицијентом 0,5 (тј. резултат на тесту подели се са 2).

То значи да ће ученик који, на пример, има резултат 17 бодова на једном од три теста остварити 8,5 бодова на том тесту. Ради прецизног увида у постигнућа током и на крају испита, сваки ученик ће имати увид у два податка – резултат на тесту и број бодова на тесту, тј. прерачунат резултат на тесту.

УПУТСТВО ЗА РОДИТЕЉЕ (СТАРАТЕЉЕ)

 • Завршни испит полажу сви ученици осмог разреда.
 • Завршни испит се полаже три дана – првог дана се полаже српски, односно матерњи језик, другог математикa, а трећег дана комбиновани тест.
 • Ученици имају обавезу да пре приступања испиту са одељењским старешином благовремено провере тачност својих личних података и података о успеху током школовања у бази података.
 • Ученици треба да дођу у школу у 8.15 часова сва три дана полагања испита;
 • На испит из српског, односно матерњег језика и на испит на коме се полаже комбиновани тест ученици треба да понесу ђачку књижицу са овереном фотографијом и уписаним идентификационим бројем ученика, графитну оловку, плаву хемијску оловку и гумицу;
 • На испит из математике ученици треба да понесу ђачку књижицу са овереном фотографијом и уписаним идентификационим бројем ученика, графитну оловку, плаву хемијску оловку, гумицу, лењир, троугао и шестар.
 • На испиту није дозвољено коришћење мобилних телефона, калкулатора, бележака, папира, нити других материјала који не спадају у прописан прибор за испит.
 • На испиту није дозвољен разговор међу ученицима.
 • Ученицима није дозвољено да напуштају просторију у којој се полаже испит пре 9.45 часова и у периоду од 10.45 до 11.00 часова.
 • Ученици могу бити удаљени са испита у случају непоштовања правила и упутстава дежурних наставника. Ученик који буде удаљен са теста добиће нула бодова на том тесту.
 • Ученик који је удаљен са теста у следећем року може да полаже тест са кога је удаљен.
 • Родитељима односно старатељима забрањено је да без посебног одобрења буду у школи за време полагања завршног испита.
 • У случају непредвиђене спречености ученика да приступи полагању завршног испита, родитељ односно старатељ у обавези је да то пријави одељењском старешини до 8.00 часова на дан полагања.
 • Ученике на болничком или кућном лечењу родитељи, односно старатељи, пријављују одељењском старешини најкасније један дан пре полагања завршног испита; ученици полажу завршни испит у простору који одговара њиховом здравственом стању. Ово упутство треба да буде штампано и подељено родитељима односно старатељима.
 • После објављивања привремених резултата, ученици имају право увида у свој тест, a заједно са родитељем, односно старатељем, и право приговора школској комисији уколико сматрају да су оштећени.
 • Молимо родитеље, односно старатеље, да:
 • Воде рачуна да ученици доручкују и попију воду пре почетка завршног испита.
 • Провере да ли су ученици понели потребан прибор за рад и ђачку књижицу.
 • У провери резултата на појединачним тестовима на завршном испиту родитељи, односно старатељи ученика треба да имају јасну и прецизну информацију о начину приказивања резултата на тестовима и начину бодовања.
 • На основу Правилника о изменама Правилника о програму завршног испита у основном образовању и васпитању („Службени гласник РС ─ Просветни гласник”, број 12/14) у коме је утврђен удео појединачних тестова у укупном броју бодова на завршном испиту, који износи 30 бодова, ученик може да оствари из српског, односно матерњег језика највише 10 бодова, из математике највише 10 бодова и на комбинованом тесту највише 10 бодова.
 • На сваком појединачном тесту ученик решава 20 задатака.
 • Бодови које је ученик остварио израчунавају се тако што се резултат постигнут на тесту множи коефицијентом 0,5 (тј. резултат на тесту подели се са 2).
 • То значи да ће ученик који, на пример, има резултат 17 бодова на једном од три теста остварити 8,5 бодова на том тесту. Ради прецизног увида у постигнућа током и на крају испита, сваки ученик ће имати увид у два податка – резултат на тесту и број бодова на тесту, тј. прерачунат резултат на тесту

СТРУЧНО УПУТСТВО ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ЗАВРШНОГ ИСПИТА НА КРАЈУ ОСНОВНОГ ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА ЗА ШКОЛСКУ 2015/2016. ГОДИНУ

Завршни испит полажу сви ученици који завршавају осми разред основног образовања и васпитања, као и одрасли који стичу основно образовање у складу са законом којим се уређује образовање одраслих (у даљем тексту: одрасли). Завршни испит се полаже у јунском року. Изузетно, ученици који из оправданих разлога не приступе полагању завршног испита у јунском року, могу обавити завршни испит у августовском року, уз спровођење исте процедуре као у јунском року.

Ученик који је од школске 2010/2011. до школске 2013/2014. године завршио осми разред, а није обавио завршни испит, завршни испит обавља у складу са Правилником о програму завршног испита у основном образовању и васпитању („Просветни гласник”, број 1/11), Правилником о измени Правилника о програму завршног испита у основном образовању и васпитању („Просветни гласник”, број 1/12) и Правилником о измени и допуни Правилника о програму завршног испита у основном образовању и васпитању („Службени гласник РС ─ Просветни гласник”, број 1/14) – део текста стучног упутства.

Остатак текста прочитати на страни Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Наставничко веће

Наставничко веће за ученике осмог разреда одржаће се 2.6.2016. у 18.30, у просторијама школе.

Плакати

У циљу обавештавања јавности о упису ученика у нашу школу, одштампали смо плакате које дефектолози, учитељи и наставници могу преузети у просторијама школе. Плакате треба поставити у болницама, домовима здравља, општинама и другим установама.

13130968_1028102793942392_4016240356312931900_o

Обавештење за одељењске старешине ученика осмог разреда!

Од понедељка, 23.5.2016. године, школа је преузела и објавила званичне извештаје са општим подацима и оценама за VI и VII разред ученика осмог разреда који полажу завршни испит. Извештаји су објављени у складу са препорукама Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Одељењске старешине треба да упишу шифре ученика у ђачке књижице и преконтролишу све податке.

Дан школе

Дан школе прославља се 24.5.2016. на пунктовима.

Пролећни распуст

Пролећни распуст почиње 28.4.2016. и завршава се 4.5.2016. У среду се ради по распореду од понедељка.