Додела награда победницима конкурса Друштва учитеља Тополе

 

Наши ученици су награђени на конкурсу Друштва учитеља Тополе! Тема наградног конкурса за ученике старијих разреда је била: ,,Сећам се своје учитељице/свог учитеља“. Наши ученици су својим радовима одали признање својим учитељима и учитељицама који су их научили да пишу, читају, рачунају, храбрили и бодрили у раду, припремили за даље школовање итд. У име награђених другова и другарица и своје име, награде је примила Андреа Милосављевић, ученица 8. разреда и члан литерарне секције наше школе. Андреа је пред многобројном публиком прочитала свој састав о драгој учитељици, а наставница Ивана Ковачевић представила рад наше литерарне секције.

Честитамо нашим ученицима и бодримо их у даљем раду, а Друштву учитеља Тополе се захваљујемо на дивном пријему и дивним наградама!

Награђени ученици:

  • Адис Личина 5. разред
  • Марко Марковић 5. разред
  • Миљан Килибарда 5. разред
  • Душан Максимовић 7. разред
  • Анђела Маринковић 8.разред
  • Андреа Милосављевић 8. разред
  • Теодора Секулић 8. разред

Јасна Вуковић, секретар Друштва учитеља Тополе, са нама је поделила више информација о овом дивном друштву. ,,Друштво учитеља Тополе активно учествује у друштвеном животу  Тополе. Иницијатор је и учесник бројних догађаја, семинара, трибина, изложби, ликовних и литерарних конкурса, промоција, манифестација итд. Има успешну сарадњу са сличним удружењима из окружења. Броји 100 чланова – углавном учитеља, наставника предметне наставе, дефектолога, стручних сарадника. Своје чланове ДУТ редовно информише електронским и усменим путем. Рад Друштва је транспарентан и све активности промовишу се на ФБ страници ДУТ-а, сајтовима школа и сајту Општине Топола.

О квалитету рада друштва говори препознатљивост нашег удружења како на локалном, тако и на нивоу републике, бројни позиви на сарадњу, учешће на стручним, скуповима признања али и константно повећање броја чланова.

Једна од традиционалних активности друштва, већ 5 година је конкурс који друштво расписује у марту месецу а увек за тему има жену, мајку, породицу. Овај конкурс је у прве две године (2014. и 2015.) био само литерарни конкурс. Због великог интересовања широм Србије, конкурс је поред литерарног начина изражавања ученика добио и свог ликовног брата близанца. Традиционално, наше комисије имају исти састав. Ликовне радове ученика прегледају и вреднују наставници ликовне културе са територије општине (Нада Стевановић, Тамара Ђорђевић) а комисију за прегледање литерарних радова чине еминентни представници из ове области (Игор Петровић публициста, Ана Ђурић професор српског језика, а председник комисије буде увек неки песник/писац за децу по избору Градске бибиотеке „Радоје Домановић“.“

Више информација о Друштву учитеља Тополе може се прочитати у: БИЛТЕН 2017.

Резултати овогодишењег ликовног конкурса:

Награђени ученици млађих разреда

Награђени ученици старијих разреда

Посебне награде

Похваљени ученици млађих разреда

Резултати литерарног конкурса:

НАГРАЂЕНИ-УЧЕНИЦИ-1-И-2-ТЕКСТ

НАГРАЂЕНИ-УЧЕНИЦИ-ТРЕЋЕГ-РАЗРЕДА-ПЕСМА

НАГРАЂЕНИ-УЧЕНИЦИ-ТРЕЋИ-РАЗРЕД-текст

НАГРАЂЕНИ-УЧЕНИЦИ-ЧЕТВРТОГ-РАЗРЕДА-песма

НАГРАЂЕНИ-УЧЕНИЦИ-ЧЕТВРТОГ-РАЗРЕДА-текст

НАГРАЂЕНИ-УЧЕНИЦИ-5-И-6

НАГРАЂЕНИ-УЧЕНИЦИ-7-и-8

списак-школа

Фотографије преузете са: https://www.facebook.com/Dru%C5%A1tvo-U%C4%8Ditelja-Topola-436065083243475/