Резултати 9. Међународне смотре сценског учитељског стваралаштва

Крај школске године крунисан је дивним успесима наших ђака. Наташа Војиновић нам из Лесковца доноси причу о дружењима и успесима наше школе:

,,Лебане, варошица на југу Србије, била је прошлог викенда место окупљања школских  драмских секција. Деца и њихови наставници из Параћина, Сокобање, Руме, Крушевца, Београда, Куманова и Сребреника приказали су своје представе, а у свакој од њих блистала је посвећеност, жеља за игром, понос што су ту и што имају тако лепу прилику да се покажу. Деца су једни другима били публика и подршка. Разменили су искуства, упознали се, дружили, и пре свега играли.

Наша школа се представила филмом „Некад и сад“. Режију је потписао директор Зоран Алексић, а сценарио Наташа Војиновић, наставник српског језика. Награде нису изостале! Анђела Митровић је освојила награду за најбољу женску улогу, а Стефан Обрадовић за најбољу мушку улогу. У образложењу жирија стоји „кроз артикулисан глас и тело они су успели да остваре јасну и намерну глумачку акцију“. Обе одлуке су донесене једногласно.

Специјална награда за драмско-педагошки рад припала је ауторима филма уз образложење „предан рад, видљив труд и стрпљив ангажман педагога пројектовао се кроз врло успешан дечји наступ“. И ова одлука је донесена једногласно.

У нади да ћемо и даље успети да се нађемо на Смотри сценског учитељског стваралаштва и да успешно представимо нашу школу, већ стварамо нове идеје и маштамо нове представе. Шта је друго лепота живота до игра и машта!“