Дигитални алати и AT

На страници Дигитални алати и асистивна технологија налазе се линкови ка дигиталним алатима, одабрана асистивна технологија и дигитални видео материјали на којима се приказује примена одабраних алата и асистивне технологије у раду са ученицима, у дигиталном окружењу или у непосредном раду у учионици, уз употребу дигиталних материјала.

ПРИМЕНА ОДАБРАНИХ АЛАТА И АСИСТИВНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ НА ЧАСУ

Видео приказује интеграцију предмета: Музичка култура, Физичко и здравствено васпитање и Српски језик и књижевност — уз помоћ Зум платформе са ученицима у комбинованом одељењу.

Видео приказује онлајн кућну наставу преко Зум платформе.

Видео приказује симулацију рада на дигиталној белој AWW APP табли. Симулацију су приказали наставници Вагић Петар и Стјепановић Маја.

Видео приказује наставу на даљину у кућној настави преко Вибер платформе. Наставни предмет је Природа и друштво.

Приказ угледног часа наставница Бралић Јасмине и Сотиров Ренате, на коме су употребљени дигитални и асистивни алати у настави математике са ученицима III разреда којима је потребна додатна подршка у учењу.

Примена и могућности Тоби комуникатора као примера употребе асистивне технологије у настави.

ЛИНКОВИ КА КОРИСНИМ ДИГИТАЛНИМ АЛАТИМА

Листа дигиталних алата настала је у сарадњи Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва и Уницефа.

Основе коришћења OBS (Open Broadcaster Software) алата https://youtu.be/sgk2s1h9PjY