Правимо Снешка Белића!

,,Светски дан Снешка Белића обележава се 18. јануара, почевши од 2011. године. Овим датумом заправо се покушава представити сам облик Снешка – „8“ симболизује његово тело, а „1“ његов штап или метлу. Како ниједан месец нема 81 дан, најбоље решење било је да се овај дан слави 18. дана у месецу. Штавише, јануар је обично довољно хладан за прављење Снешка и стога је савршена шанса за прославу у његову част.

Снешко Белић је антропоморфна снежна скулптура која треба да представља човека. Обично их праве деца радујући се доласку зиме и снегу у оним крајевима Земљине кугле где пада снег. У неким случајевима, учесници зимских фестивала праве велики број ових скулптура. Снешко је кратког века, те је добар пример пролазности у поезији и прози, као и пример уметничке инсталације.“
Драги наши ђаци,
Хајде да се играмо! Ево једног домаћег задатка за зимски распуст.
Пошто је пао снег, направите Снешка и сликајте се са њим, обавезно. Фотографије пошаљите вашим разредним старешинама на школски наградни конкурс и учествујте у изради јединственог календара за 2022. годину. Чекамо вас и радујемо се вашим  фотографијама!