Републичка смотра „Дани ћирилице“ у Баваништу

На конкурсу „Дани ћирилице“ ученици наше школе су остварили запажене резултате и ове године. Марко Марковић, ученик 5. разреда и члан литерарне секције коју води наставница Ивана Ковачевић, освојио је ПРВО место за литерарни рад под називом „Мој јунак“.

Ученици наше школе са наставницом Милицом Ракић освојили су ПОХВАЛУ за иницијал.

Додела награда и диплома одржана је 26.5.2018. године у Баваништу. Додели награда присуствовале су наставнице Милица и Ивана са ђацима. Пре овог дивног догађаја, организован је одлазак у манастир у Баваништу. Потом, на свечаности је уз звуке фолклора, игре, песме, различитих радионица и осталих активности, присутним ђацима и њиховим менторима подељен велики број вредних награда.

„Дечји сабор Дани ћирилице покренут је давне 2002. годинe са жељом да допринесе очувању српске културне баштине, језика и писма, песме и игре, старих заната, обичаја и православне вере. Окосницу Сабора чини конкурс за најбољи литерарни рад, најлепши калиграфски рад, иницијал, вез, и илустрацију и израду лутке у народној ношњи. Тема конкурса мењала се из године у годину: Вера, нада и Љубав, Срб, Милосрђе, Доброта, Колевка, Част, Брат, Мостови, Будимо људи, Светиња! Дани ћирилице одвијају се под покровитељством Министарства просвете, Министарства културе и Општине Ковин.“ Извор: Дани ћирилице